God Jul allesammans! Vi är hemma i Finland och firar med familjen! Idag bjuder jag på söta små muffins med smak av choklad och Holländska pepparkakor. Jag vill ha muffins som är saftiga och hellre lite underbakade än torra. Så överbaka dessa inte. Men om du gillar mera kak-aktiga muffins, grädda dem då i ca 12 minuter.  Och har man inte Holländska pepparkakor tar man förstås vanliga pepparkakor.

Merry Christmas! We are in Finland with our families! Sweet small muffins with taste of chocolate and Dutch gingerbread cookies. I want muffins that are moist and rather a little undercooked than dry. So do not overbake these. But if you like more cakey muffins, bake them for about 12 minutes. And if you do not have Dutch gingerbread cookies, you will of course use regular gingerbread cookies.


Chokladmuffins med Kruidnoten
7 st små

50 g smör
1 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
1 ägg
3/4 dl mjölk
0,5 dl hackade kruidnoten (Holländska pepparkakor) 
2,5 msk chokladknappar

Smält smöret och låt det svalna. Blanda i sockret. Blanda sedan i resterande ingredienser. Fördela smeten mellan 7 silikonmuffinsformar. Grädda i 175 C i ca 10-12 minuter. Dom får gärna vara lite kladdiga inuti. 



Chocolate Muffins with Kruidnoten
7 small muffins

50 g butter
1 dl coconut sugar
1 dl wheat flour
0.5 dl almond flour
0.5 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
1 egg
3/4 dl milk
0,5 dl chopped kruidnoten (Dutch gingerbread)
2,5 tbsp chocolate chips

Melt the butter and let it cool. Stir in the sugar. Then mix in the remaining ingredients. Divide the batter between 7 silicon muffin cups. Bake at 175 C for about 10-12 minutes.