Nu var det väldigt länge sedan jag senast bakade eget fröknäcke. Det är ju bara så gott och enkelt är det dessutom att baka det. Gillar du fröknäcke och bakar du det själv?

It has been a very long time since I last baked my own crispbread. It's so good and easy to bake it. Do you like crispbread and do you bake it yourself?


Fröknäckebröd

1 dl cashewnötter
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hampafrön
2 dl vatten
3 msk olivolja
0,5 tsk salt

Lägg nötter och frön i en skål och häll på vatten och olja. Låt stå i 10 minuter. Tillsätt saltet. Mixa ingredienserna till en slät massa i en matberedare. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper. Med en kniv skär bitar i smeten. Grädda brödet i 200 C i 10 minuter, sänk sedan värmen till 100 C och grädda tills knäckebröden är knapriga.



Seed Crispbread

1 dl cashew nuts
1 dl pumpkin seeds
1 dl sunflower seeds
1 dl flaxseeds
1 dl hemp seeds
2 dl water
3 tbsp olive oil
0.5 tsp salt

Put nuts and seeds in a bowl and pour over water and oil. Allow to sit for 10 minutes. Add the salt. Mix the ingredients into a smooth mixture in a food processor. Spread the batter thinly on a baking sheet. With a knife cut pieces in the batter. Bake the bread at 200 ° C for 10 minutes, then lower the temp. to 100 ° C and bake until the bread is crispy.