Saftiga chokladmuffins är min melodi :) Och gärna lite kladdiga! Gillar du inte kladdigt, då är det bara att grädda muffinsen en längre stund. De här smälter i munnen, mmm :) 

Moist chocolate muffins is my melody :) And, I like them a little sticky! If you do not like sticky muffins, just bake them a bit longer. These are melt in your mouth muffins, yummy :)


Ricotta Chokladmuffins
7st

40 g smör, smält
1 dl strösocker
1 litet ägg
100 g ricotta
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
0,5 dl chokladflingor eller hackad choklad

Blanda smält smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i ricotta och sedan resterande ingredienser. Blanda tills allt är slät. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 175 C i ca 15 minuter. Låt svalna. 



Ricotta Chocolate Muffins
7 pcs

40 g butter, melted
1 dl sugar
1 small egg
100 g ricotta
1 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
0.5 dl milk
0.5 dl chocolate flakes or chopped chocolate

Mix melted butter and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Stir in ricotta and then the remaining ingredients. Mix until everything is smooth. Pour the batter into muffins cups and bake at 175 C for about 15 minutes. Let cool.