Julen är on en månad och jag har tjuvstartat och bakat en saftig och mycket god mjuk pepparkakskaka. Pepparkaka är en så god smak och jag gillar att ha den i bakverk, i gröt, i smoothies... Detta recept hittade jag hos Victoria.

Christmas is in a month and I have baked a moist and very good soft gingerbread cake. Gingerbread is such a good flavour and I like to have it in pastries, in porridge, in smoothies ... This recipe I found on Victoria's blog.



Saftig Mjuk Pepparkaka

100 g smör
2 dl mjölk
1 msk mörk (dadel)sirap
3 dl mjöl
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
2 ägg

Blanda smör, mjölk och sirap i en kastrull och hetta upp under omrörning. Tag bort kastrullen ifrån plattan och låt svalna. Blanda mjöl, socker, bakpulver och pepparkakskryddor i en skål. Vispa upp äggen separat. Rör ner mjölkblandningen och äggvispet i mjölblandningen. Häll smeten i en smord och mjölad form. Grädda kakan i 175 C i ca 35  minuter. 



Moist Soft Gingerbread Cake

100 g butter
2 dl milk
1 tbsp dark (date) syrup
3 dl wheat flour
2 dl sugar
1.5 tsp baking powder
1 tbsp gingerbread spices
2 eggs

Mix butter, milk and syrup in a saucepan and heat while stirring. Remove the pan from the heat and allow to cool. Mix flour, sugar, baking powder and gingerbread spices in a bowl. Beat the eggs separately. Stir the milk mixture and eggs into the flour mixture and stir to combine. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake the cake at 175 ° C for about 35 minutes.