Värmande gryta med bl.a. vitkål, broccoli, linser och sojafärs. En proteinrik maträtt som värmer och mättar bra. Jag serverade ris till. 

A warming stew with cabbage, broccoli, lentils and minced soy meat. A protein rich dish that filling and delicious. I served rice with the stew.


Sojafärs-Kålgryta

1 liten röd lök, hackad
100 g vitkål, strimlad
150 g sojafärs
2 handfulla broccolibuketter
1 dl röda linser, sköljda
2 dl vatten
1 burk (400 g) krossade tomater
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar

Stek lök och vitkål i en kastrull i ca 5 minuter. Blanda i sojafärs, broccoli, linser, vatten och tomater och låt sjuda i 20 minuter. Krydda med vitlökspulver, salt och svartpeppar.



Minced Soy Cabbage Stew

1 small red onion, chopped
100 g cabbage, shredded
150 g minced soy meat
2 handful of broccoli bouquets
1 dl red lentils, rinsed
2 dl water
1 can (400 g) crushed tomatoes
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper

Cook the onion and cabbage in a saucepan for about 5 minutes. Mix in minced soy meat, broccoli, lentils, water, tomatoes and let simmer for 20 minutes. Season with garlic powder, salt and black pepper.