En krämig sås med smak av mögelost! Mycket gott. Jag gillar mögelost, men vill inte att den tar helt över smaken så prova dig fram och tillsätt mera tills du har den smak du gillar. Jag serverade såsen med krispiga quornbitar. 

A creamy sauce with a taste of gorgonzola cheese! Very good. I like gorgonzola cheese, but I do not want it to take over the flavor, so add as much you want until you have the taste you like. I served the sauce with crispy quorn sticks.


Gorgonzolasås

30 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
50 g gorgonzola eller efter smak
salt, efter smak

Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Blanda i hälften av mjölken och låt såsen tjocka till. Blanda i resten av mjölken och gorgonzola, låt sjuda i 5-10 minuter. Salta.



Gorgonzola Sauce

30 g butter
2 tbsp wheat flour
3 dl milk
50 g gorgonzola or to taste
salt, to taste

Melt the butter in a saucepan. Whisk in the flour. Stir in half of the milk and allow the sauce to thicken. Mix in the rest of the milk and gorgonzola and let simmer for 5-10 minutes. Season with salt.