Jag har på senaste tid bakat många mjuka kakor, för att jag gillar konsistensen på dem och att de håller sig saftiga flera dagar och att smaken på kakan blir bara bättre dagarna efter den är bakad. Denna kaka får en twist då man tillsätter nötter, havregryn, pärlsocker och choklad i en del av smeten. Blir en trevlig textur att bita i.

I have recently baked many soft cakes because I like the consistency on them and that they keep moist several days and that the flavor of the cake will only be better the days after it is baked. This cake gets a twist when adding nuts, oats, pearl sugar and chocolate in a part of the batter. The cake gets a nice texture to bite in.


Crumb Bundt Cake

80 g butter, softened
1,5 dl sugar
2 eggs
1.5 dl wheat flour
1 dl almond flour
1 tsp baking powder
0.5 dl milk

Crumb
1/4 of the batter
2 tbsp chopped nuts
2 tbsp oats
2 tbsp pearl sugar
2 tbsp chopped chocolate 

In a bowl stir together butter and sugar until fluffy. Add the eggs, one at a time, and stir well. Add flour, baking powder and milk and stir just till combined. Pour batter into a greased and floured bundt pan. Bake in a 175 C degree oven for 30 minutes. Let cool in the pan before inverting onto a serving plate.



Sockerkaka med Smul

80 g smör, mjukt
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Smul
¼ av degen
2 msk hackade nötter
2 msk havregryn
2 msk pärlsocker
2 msk hackad choklad

I en skål rör ihop smör och socker tills fluffigt. Tillsätt ägg, ett åt gången och rör om. Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk och rör om tills allt är blandat. Häll 3/4 av smeten i en smord och mjölad bakform. Blanda smulet i resterande smet och häll sedan i bakformen. Baka i  175 ° C ugn i ca 30 minuter. Låt svalna i formen.