Now that it's pumpkin season, we eat it in different forms. Pumpkin is great in baking and makes the baked goodies moist and yummy. In this cake I used the spices cinnamon and ginger, but you could also use gingerbread spices.
Butternutpumpa Kaffekaka
2 dl butternutpumpa puré
2 små ägg
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
75 g smör, smält
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
Smörj och mjöla en liten sockerkaksform. Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt, blanda sedan i pumpapuré och smör. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i äggsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i 175 C i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
Butternut Squash Coffee Cake
2 dl butternut squash puree
2 small eggs
1 dl brown sugar
0.5 dl white sugar
75 g butter, melted
2 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
1.5 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground ginger
3 Comments
Vilken fin kaka:)
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteÅh så gott! Och så VACKER!
ReplyDelete