Have you tried adding cocoa powder in sauces with tomato and chili? Do it because it gives the sauce a fuller taste in some way. This chili is good served with rice or quinoa. Or eat it as such with tortilla on the side.
Vegan Chili
1 röd lök, hackad
1 liten paprika, tärnad
1 dl zucchini, i bitar
1 burk svarta bönor, sköljda
1 burk tomatkross, Mutti
1-2 tsk kakaopulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk paprikapulver
1/4 tsk vitlökspulver
en nypa cayennepulver
salt
svartpeppar
Värm en kastrull med olja och fräs lök, paprika och zucchini i några minuter. Blanda sedan i bönor, tomatkross och kryddor. Låt sjuda i 15 minuter. Smaka av och krydda eventuellt mera.
Vegan Chili
1 red onion, chopped
1 small bell pepper, diced
1 dl chopped zucchini
1 can black beans, rinsed
1 can crushed tomatoes, Mutti
1-2 tsp cocoa powder
0.5 tsp ground cumin
0.5 tsp paprika powder
1/4 tsp garlic powder
a pinch of cayenne powder
salt
6 Comments
Åh så gott!
ReplyDeleteTack :)
DeleteJag har för länge sedan varit pä sydamerikansk språk´+ matkurs på Arbis i Helsingfors, och när vi hade Mexico-timmar, så gjorde vi mole, som har choklad i såsen. Dä lärde jag mig att choklad (utan socker) ger extra smak åt tomat, och de är ju ursprungliden från samma område :) Mums, ser gott ut:)
ReplyDeleteNär vi kokade fick vi endast tala spanska;D
DeleteUps, massor med fel i min komment...
ReplyDeleteTack för din kommentar och vad roligt att du gått en sådan kurs.
Delete