Har du testat att ha i kakaopulver i såser med tomat och chili? Gör det för det ger såsen en fylligare smak på något vis. Chilin passar bra att äta med ris eller quinoa. Eller ät den som sådan med tortilla vid sidan om. 

Have you tried adding cocoa powder in sauces with tomato and chili? Do it because it gives the sauce a fuller taste in some way. This chili is good served with rice or quinoa. Or eat it as such with tortilla on the side.


Vegan Chili

1 röd lök, hackad
1 liten paprika, tärnad
1 dl zucchini, i bitar
1 burk svarta bönor, sköljda
1 burk tomatkross, Mutti
1-2 tsk kakaopulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk paprikapulver
1/4 tsk vitlökspulver
en nypa cayennepulver
salt
svartpeppar

Värm en kastrull med olja och fräs lök, paprika och zucchini i några minuter. Blanda sedan i bönor, tomatkross och kryddor. Låt sjuda i 15 minuter. Smaka av och krydda eventuellt mera. 



Vegan Chili

1 red onion, chopped
1 small bell pepper, diced
1 dl chopped zucchini
1 can black beans, rinsed
1 can crushed tomatoes, Mutti
1-2 tsp cocoa powder
0.5 tsp ground cumin
0.5 tsp paprika  powder
1/4 tsp garlic powder
a pinch of cayenne powder
salt
black pepper

Heat a saucepan with oil and fry the onion, pepper and zucchini for a few minutes. Then mix in beans, tomatoes and spices. Allow to simmer for 15 minutes. Taste the chili and season more if needed.