If you need granola quickly, I recommend doing it in the frying pan. You can make a bet at a time or a larger one and keep what's left in a can of lid. Very good and easy!
Granola i Stekpanna
lite kokosolja
1 dl havregryn (med torkad frukt och linfrön), Turtles
0,5 dl cashew-kokos-mango blandning, Smilings
1 msk pumpafrön
0,5 msk sesamfrön
Värm kokosolja i en stekpanna och lägg i alla ingredienser. Rosta tills allt får fin färg, ca 5-10 minuter. Rör runt ofta och håll koll så att den inte bränns. Äter du inte allt genast förvara granolan i en glasburk med lock.
Skillet Granola
coconut oil
1 dl rolled oats (with dried fruit and flaxseeds), Turtles
0.5 dl cashew-coconut-mango blend, Smilings
1 tbsp pumpkin seeds
8 Comments
Har också gjort någongång granola i stekpanna, men man måste då se till hela tiden att den är ok;D Så gott:)
ReplyDeleteJa, man måste röra runt nästan hela tiden. Tack!
DeleteOm jag kommer ihåg det ska jag göra den här müslin till min fru till frukost i morgon. Hon älskar granola! Jag har inte just en sådan "Smiling"-påse hemma, men jag har en påse torkad mango jag just funderade över vad jag skulle göra med. Och cashewnötter och kokosflingor har vi nästan alltid i skafferiet :)
ReplyDeleteJa, det funkar precis lika bra. Vad snäll du är!
DeleteVilken god frukost!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteHon blev jätteglad, och tyckte den var väldigt god! Tack för receptet :)
ReplyDeleteSåg att du hade använt någon färdig havregrynsblandning med torkad frukt och linfrön. Jag tog bara 1 dl vanliga havregryn, ½ msk linfrön och 1 msk torkade tranbär. Det funkade bra med den ersättningen också. Bara som ett tips till andra som inte heller har just den havreblandningen hemma :) Har man inte tranbär funkar det säkert med russin också...
Vad roligt att höra! Tack själv.
Delete