A moist cake with the taste of carrot and orange. I grated some orange zest on the frosting and it gives a fresh taste to the cake. You can also mix orange zest in the frosting itself.
Morot-Apelsinkaka
70 g smör, mjukt
1 dl farinsocker
1 ägg
2 (150 g) morötter, fint rivna
1,5 tsk kanel
1/4 tsk ingefära
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
saft av en halv apelsin
Apelsinfrosting:
60 g färskost, tex philadelphiaost
0,5 dl florsocker
2 tsk saft av apelsin
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i morötter, kanel och ingefära. Till sist blanda i mjöl, bakpulver och apelsinsaft. Häll smeten i en liten smord och mjölad form. Grädda kakan i 175 C i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
Apelsinfrosting: Rör ihop färskost, florsocker och apelsinsaft. Bred över den svalnade kakan.
Orange-Carrot Cake
70 g butter, soft
1 dl brown sugar
1 egg
2 (150 g) carrots, finely grated
1.5 tsp cinnamon
1/4 tsp ginger powder
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
juice of half an orange
Orange frosting:
60 g cream cheese
0.5 dl icing sugar
2 tsp orange juice
Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in carrots, cinnamon and ginger. Finally mix in flour, baking powder and orange juice. Pour the batter into a small greased and floured baking pan Bake the cake at 175 ° C for about 30 minutes. Let the cake cool.
Orange frosting: Stir together cream cheese, icing sugar and orange juice. Spread over the cooled cake.
0 Comments