Makaronilåda är en bra maträtt då man vill ha mat för flera dagar och kanske ta med till jobbet. Blanda i de grönsaker du vill eller har hemma och istället för sojafärs kan man ta linser eller bönor. 

Macaroni casserole is a good dish when you want food for several days and maybe bring some to work as well. Add the vegetables you like or have at home and instead of the soy minced meat you can use lentils or beans.


Makaroni-Grönsakslåda

1 röd lök, hackad
200 g sojafärs
15 cm tunt skivad zucchini
1 tunt skivad morot
3 dl rå makaroni, kokt
3 dl mjölk
2 ägg
2 tsk oregano
0,5 tsk paprika
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
1 dl riven ost

Stek lök och sojafärs i stekpanna. Blanda i zucchini och morot och krydda efter smak.  Jag hade i oregano, paprika, vitlökspulver, salt och svartpeppar. Blanda sojafärsblandningen och kokt makaroni i en ugnsfast form. I en skål blanda mjölk och ägg. Häll äggblandningen på makaronerna och strö på riven ost. Grädda i 200 C i ca 30 minuter.


Macaroni Vegetable Casserole

1 red onion, chopped
200 g soy minced meat
15 cm thinly sliced zucchini
1 thin sliced carrot
3 dl raw macaroni, boiled
3 dl milk
2 eggs
2 tsp oregano
0.5 tsp peppers
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper
1 dl grated cheese

Fry onion and soy mince in a frying pan. Mix in zucchini and carrot and season to taste. I used oregano, paprika, garlic powder, salt and black pepper. Mix the soy mixture with the boiled macaroni in an oven-proof dish. In another bowl mix milk and eggs. Pour the the egg mixture on macaroni and sprinkle on grated cheese. Bake at 200 C for about 30 minutes.