I like to eat bananas when they are a bit green. I do not like to eat spotty and brown bananas at all. But the brown ones are perfect to bake with. This is a small cake that became very good. If you want to make a bigger cake double the ingredients.
Banankaka med Smul
30 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ägg
0,5 dl kvarg
1 liten banan, mosad
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
smuldeg:
15 g smör
2 msk socker
2 msk vetemjöl
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Rör ner kvarg och banan och sedan resterande ingredienser. Häll smeten i en liten smord och mjölad brödform. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö på kakan. Grädda kakan i 175 C i ca 30 minuter.
Banana Cake with Crumbs
30 g butter, soft
1 dl sugar
1 egg
0.5 dl quark
1 small banana, mashed
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp cinnamon
crumbs:
15 g butter
2 tbsp sugar
2 tbsp wheat flour
1 Comments
Det här gillar jag. Mums!
ReplyDelete