Jag gillar att äta bananer när de ännu är lite gröna. Jag gillar inte alls fläckiga och bruna bananer. Men de bruna passar perfekt att baka med. Det här är en liten kaka som blev väldigt god. Vill du göra en större kaka dubbla ingredienserna.

I like to eat bananas when they are a bit green. I do not like to eat spotty and brown bananas at all. But the brown ones are perfect to bake with. This is a small cake that became very good. If you want to make a bigger cake double the ingredients.



Banankaka med Smul

30 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ägg
0,5 dl kvarg
1 liten banan, mosad
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel

smuldeg:
15 g smör
2 msk socker
2 msk vetemjöl

Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Rör ner kvarg och banan och sedan resterande ingredienser. Häll smeten i en liten smord och mjölad brödform. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö på kakan. Grädda kakan i 175 C i ca 30 minuter. 



Banana Cake with Crumbs

30 g butter, soft
1 dl sugar
1 egg
0.5 dl quark
1 small banana, mashed
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp cinnamon

crumbs:
15 g butter
2 tbsp sugar
2 tbsp wheat flour

Stir together butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in quark and banana and then the remaining ingredients. Pour the batter into a small greased and floured bread pan. Mix the ingredients for the crumb and sprinkle on the cake. Bake the cake at 175 C for about 30 minutes.