Ibland när man får sug på bröd och har inget hemma då kan jag tipsa om att baka tunnbröd. Det går fort och ingen jäst behövs. I dessa har jag rivet äpple och havregryn med torkad frukt. De blev jättegoda. De äts med fördel varm, men gott är att rosta dem också. 

When you get bread cravings and don't have any at home then I can recommend you to bake flatbread. It's fast and no yeast is needed. In these I have grated apple and oats with dried fruit. They became very good. They are good eaten warm, but they are delicious toasted as well.


Tunnbröd med Äpple
3 st

1 litet äpple, riven
1 dl fullkornsmjöl
1 dl rågmjöl
0,5 dl havregryn med torkad frukt, Turtle Bio Porridge
0,5 tsk bakpulver
3/4 dl mandelmjölk
1 msk olja
1 tsk dadelsirap
1/4 tsk salt

Blanda alla ingredienser i en skål med en sked tills slät. Sätt högar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem med våta händer. Grädda i 200 C i ca 12 minuter. Servera bröden varma.




Flatbread with Apple
3 pcs

1 small apple, grated
1 dl wholemeal flour 
1 dl rye flour
0.5 dl rolled oats with dried fruit, Turtle Bio Porridge
0.5 tsp baking powder
3/4 dl almond milk
1 tbsp oil
1 tsp date syrup
1/4 tsp salt

Mix all the ingredients in a bowl with a spoon until smooth. Divide the batter into three and put on a baking sheet lined with parchment paper and flatten the batter into flatbreads with wet hands. Bake at 200 C for about 12 minutes. Serve warm.