Mazarin cake has always been a favorite. I remember those little mazarins that supermarkets sells and they are so good. I have not eaten store bought mazarins for over ten years, since we moved abroad. But luckily you can bake your own and you do not have to make small cakes, you can bake a whole cake instead. So incredibly sweet, but good!
Mazarinkaka
mördeg:
50 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
fyllning:
2 msk hallonsylt
50 g riven mandelmassa
25 g smör, rumsvarmt
1 litet ägg
glasyr:
3/4 dl florsocker
vatten
Rör ihop smör och socker till mördegen. Tillsätt mjölet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och lite upp på kanterna i en form, 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen i 30 minuter. Till fyllningen blanda mandelmassa, smör och ägget. Bred sylten på mördegen och häll på mandelmassablandningen. Grädda kakan i 175 C grader i ca 30 minuter. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred ut glasyren över den svalnade kakan.
Rör ihop smör och socker till mördegen. Tillsätt mjölet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och lite upp på kanterna i en form, 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen i 30 minuter. Till fyllningen blanda mandelmassa, smör och ägget. Bred sylten på mördegen och häll på mandelmassablandningen. Grädda kakan i 175 C grader i ca 30 minuter. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred ut glasyren över den svalnade kakan.
Mazarin Cake
shortcrust pastry:
50 g butter, room temperature
0.5 dl sugar
1 dl wheat flour
filling:
2 tbsp raspberry jam
50 g almond paste
25 g butter, room temperature
1 small egg
glaze:
3/4 dl icing sugar
water
Stir together butter and sugar. Add the flour and mix quickly to a dough. Press the dough in the bottom and slightly on the edges of a baking pan, 15 cm, covered with baking paper. Place in the refrigerator for 30 minutes. For the filling stir together almond paste, butter and egg. Spread the jam on the crust and top with the almond mixture. Bake the cake at 175 ° C for about 30 minutes. Mix the ingredients for the glaze and spread over the cooled cake.
2 Comments
Älskar mazariner! Den här ser ljuvlig ut!
ReplyDeleteJag med!
Delete