En saftig kaka tackar jag inte nej till. Och denna med smak av kaffe. Jag använde Kahlua, som är en kaffelikör och den ger kakan en god smak. Men vill man inte använda alkohol går det lika bra att använda starkt kaffe. Jag gjorde även en chokladfrosting, som gör att kakan blir extra god. 

I do not say no to a moist cake. And this cake has the taste of coffee. I used Kahlua, which is a coffee liqueur and it gives the cake a good taste. But if you do not want to use alcohol, it's just as good to use strong coffee. I also made a chocolate frosting, which makes the cake extra good.


Kahlua Chokladkaka

40 g smör, smält
1 dl strösocker
1 litet ägg
100 g ricotta
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
0,5 dl kahlua eller starkt kaffe
0,5 dl chokladflingor eller hackad choklad

frosting:
25 g färskost
0.5 dl florsocker
0,5 msk kakaopulver

Blanda smält smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i ricotta och sedan resterande ingredienser. Blanda tills allt är slät. Häll smeten i smord och mjölad liten bakform och grädda i 175 C i ca 20-25 minuter. Låt svalna. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och bred på kakan.



Kahlua Chocolate Cake

40 g butter, melted
1 dl sugar
1 small egg
100 g ricotta
1 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
0.5 dl kahlua or strong coffee
0.5 dl chocolate flakes or chopped chocolate

frosting:
25 g cream cheese
0.5 dl icing sugar
0.5 tsp cocoa powder

Mix melted butter and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Stir in ricotta and then the remaining ingredients. Mix until everything is smooth. Pour the batter into a greased and floured little baking pan and bake at 175 C for about 20-25 minutes. Let cool. Mix together the ingredients for the frosting and spread on the cake.