Dagens recept är en enkel, men krämig och god sås som man snabbt svänger ihop. En sås som passar bra till veckan när man behöver få snabbt mat på bordet. En vardags maträtt helt enkelt. 

Today's recipe is a simple, but creamy and good sauce that you swiftly can make. A sauce that fits well into the week when you need to get food fast on the table. A perfect weekday dish.


Krämig Tofusås 
2 portioner

1 liten röd lök, hackad
1 liten bit zucchini, i bitar
200 g tofu, tärnad
1 msk tomatpuré
1 msk senap
1,5 dl grönsaksbuljong
1 dl sojagrädde / matlagningsgrädde
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprika
1/8 tsk gurkmeja
salt
svartpeppar

Värm olja i en stekpanna och stek lök och zucchini några minuter. Tillsätt tofu, tomatpuré och senap. Rör om en stund och häll sedan i grönsaksbuljong och grädde. Låt sjuda i 10-15 minuter eller tills såsen tjocknat. Blanda i kryddorna. Smaka av och låt såsen sjuda i ytterligare några minuter. Servera med kokt ris.



Creamy Tofu Sauce
2 portions

1 small red onion, chopped
1 small piece of zucchini, chopped
200 g tofu, diced
1 tbsp of tomato paste
1 tbsp mustard
1.5 dl vegetable broth
1 dl soy cream / cooking cream
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika
1/8 tsp turmeric
salt
black pepper

Heat oil in a frying pan and fry the onion and zucchini for a few minutes. Add tofu, tomato purée and mustard. Stir for a while and then add the vegetable broth and cream. Let simmer for 10-15 minutes or until the sauce is thickened. Mix in the spices. Taste the sauce and add spices if needed. Let the sauce simmer for a few more minutes. Serve with boiled rice.