En saftig kaka med banansmak. Jag använde choklad-banan havregryn i smeten, men har man inte en sådan blandning går det bra med naturella havregryn. Man kan även tillsätta hackad choklad i smeten om man vill. 

A moist cake with banana flavor. I used choco banana oats in the batter, but if you do not have such a mix, you can use regular oats. You can also add chopped chocolate to the batter if you want.


Banan-Havrekaka

1 3/4 dl vetemjöl
1 dl farinsocker
0,5 dl choklad-banan havregryn, Turtle
3/4 tsk bakpulver
1 brun banan, mosad
30 g smält margarin eller vegan smör
2 msk mandelmjölk

Blanda mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en skål. Tillsätt mosad banan, margarin och mjölk och blanda tills slät. Smörj och mjöla en liten bakform och grädda kakan i 175  C grader i ca 30 minuter.



Banana-Oat Cake

1 3/4 dl wheat flour
1 dl brown sugar
0.5 dl choco banana oats, Turtle
3/4 tsp baking powder
1 brown banana, mashed
30 g melted margarine or vegan butter
2 tbsp almond milk

Mix flour, sugar, oats, and baking powder in a bowl. Add the mashed banana, margarine and milk and stir until smooth. Grease and flour a small baking pan and bake the cake at 175 C degrees for about 30 minutes.