Mjuka kex med daimchoklad och havregryn. En mycket fin kombination och kexen passar bra att ta med till stranden eller på picknick.  

Soft cookies with daim chocolate and oats. A very nice combination and the cookies are great to take to the beach or on a picnic.


Daimkex
12 st

100 g smör
1 dl socker
1 msk dadelsirap
0,5 ägg eller 1 litet
2 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
1 tsk bakpulver
50 g daim choklad, hackad

Rör ihop smör, socker och sirap. Blanda i ägget. Rör i vetemjöl, havregryn, bakpulver och choklad. Klicka ut bollar på en plåt och platta till dem en aning. Grädda i cirka 12 minuter i 175 C grader.



Daim Cookies
12 cookies

100 g butter
1 dl sugar
1 tbsp date syrup
0.5 egg or 1 small
2 dl wheat flour
3/4 dl oats
1 tsp baking powder
50 g daim chocolate, chopped

Stir together butter, sugar and syrup. Mix in the egg. Stir in wheat flour, oats, baking powder and the chocolate. Make small balls on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly. Bake for about 12 minutes at 175 degrees C.