I had at home a very brown banana that you do not want to eat, so I had two choices. Either slice the banana and freeze it or bake a cake. I baked a cake. I also added chocolate flakes in the batter, but you can also use chopped chocolate. A very moist and good cake.
Banan & Chokladkaka
50 g smör, mjukt
0,5 dl socker
1 msk dadelsirap
1 mogen banan, mosad
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 dl chokladflingor
Blanda smör, socker och sirap i en bunke. Blanda i den mosade bananen. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad liten bakform och grädda kakan i 175 C i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
Banana Chocolate Cake
50 g butter, soft
0.5 dl sugar
1 tbsp date syrup
1 brown banana, mashed
1 egg
1 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
5 Comments
oj den här måste vara mycket smaklig!
ReplyDeleteJa, den blev mycket god :)
DeleteÅh det här är nåt för mig!
ReplyDeleteTack, vad roligt!
DeleteBanana and chocolate is perfect together.
ReplyDelete