Friday, July 27, 2018

Moist Cinnamon Buns

Vanligen bakar jag bullar enligt mitt recept, men nu såg jag att Frida hade ett recept på saftiga kanelsnurror. De såg så goda ut och man penslar dem med en sockerlag, vilket jag aldrig gjort förut. Sockerlagen gör att bullarna får en fin glans och behåller saftigheten. De här blev jättegoda, mjuka och saftiga. 

Usually I bake buns according to my recipe, but now I saw that Frida had a recipe for moist cinnamon buns. They looked so good and you brush the buns with a sugar syrup, which I've never done before. The sugar syrup give the buns a nice shine and it keep them moist. These were delicious, soft and moist.


Saftiga Kanelsnurror
15 st

2,5 dl mjölk, 42 C
11 g torrjäst
3/4 msk mortlade kardemummakärnor
3/4 dl strösocker
0.5 tsk salt
75 g smör, rumsvarmt
6-7,5 dl vetemjöl

Remons:
100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl farinsocker
1,5 msk kanel, mald

Sockerlag:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten

Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp, ställ åt sidan.

Häll mjölken i bunken till din assistent. Blanda i jästen och tillsätt kardemumma, strösocker och salt. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.

Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Kavla degen till en rektangel. Bred på remonsen och vik sedan degen på mitten.
Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 200°C (luftvarmsugn) när det är 20 minuter kvar av jästiden. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 

Gör nu sockerlagen genom att värma socker och vatten i en kastrull tills sockret smält.

Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.



Moist Cinnamon Buns
15 pcs

2.5 dl milk, 42 ​​° C
11 g dry yeast
3/4 tbsp cardamom
3/4 dl sugar
0.5 tsp salt
75 g butter, room temp.
6-7.5 dl flour

Filling:
100 g butter, room temp.
3/4 dl obrown sugar
1.5 tbsp cinnamon, ground

Syrup:
3/4 dl sugar
3/4 dl water

Begin by whipping all the ingredients for the filling with an electric whisk, set aside.

Pour the milk in the bowl of your kitchen assistant. Add in yeast, cardamom, sugar and salt. Add the butter in pieces and the wheat flour a little at a time until the dough releases from the edges of the bowl.

Pour the dough onto a floured surface. Roll the dough into a rectangle. Spread on the filling and then fold the dough in the middle.
Cut 2 cm wide strips of dough and twist them, then spin them together into a bun and lay on a baking sheet. Let the buns rise under a baking towel for approx. 1.5 h. Heat the oven to 200 ° C. Bake the buns in the middle of the oven for approx. 8-9 minutes.

Now make the sugar syrup by warming sugar and water in a saucepan until the sugar melts.

Remove the buns from the oven and brush them immediately with the sugar syrup. Sprinkle on pearl sugar and let them cool.


2 comments: