These cookies are incredibly good and have a chewy texture. They are quite sweet and I could think of reducing the amount of sugar next time. The recipe is from Ellen.
Vegan Sega Choklad Cookies
200 g smör, mjölkfritt
2 dl kokossocker
1,5 dl strösocker
1 dl dadelsirap
4 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
1,5 tsk bakpulver
200 g mjölkfri vit och mörk choklad, hackad
Ställ ugnen på 175°C. Vispa smör, strösocker, kokossocker och sirap krämigt med
en elvisp. Blanda i resterande ingredienser. Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Lämna mellanrum mellan dem, de flyter ut ganska mycket. Grädda kexen i ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
en elvisp. Blanda i resterande ingredienser. Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Lämna mellanrum mellan dem, de flyter ut ganska mycket. Grädda kexen i ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
Vegan Chocolate Chip Cookies
200 g vegan butter
2 dl coconut sugar
1.5 dl caster sugar
1 dl date syrup
4 dl wheat flour
2 tbsp corn starch
1.5 tsp baking powder
200 g vegan white and dark chocolate, chopped
Set the oven to 175 ° C. Beat butter, caster sugar, coconut sugar and syrup creamy with an electric whisk. Mix in the remaining ingredients. Roll small balls and place them on baking sheet lined with parchment paper. Leave space between them, they flow out pretty much. Bake the cookies for about 12 minutes. Let cool.
2 Comments
Så gott med sega kakor!
ReplyDeleteJa, jättegott!
Delete