Glad Midsommar! Idag får du ett tips på något du kan laga under midsommarhelgen, nämligen vegetariska hod dogs. De blev mycket goda och mättande. Receptet hittade jag hos Kate.

Happy Midsummer! Today you get a recipe for something you can make during the Midsummer weekend, namely vegetarian hot dogs. They are very good and filling. I found the recipe on Kate's blog.



Lentil Carrot Veggie Hot Dog
8 pcs 

200 g dried red lentils rinsed
700 ml vegetable stock
1 tsp olive oil
1 onion finely diced
2 carrots grated
1,5 tsp smoked paprika
1 tsp garlic powder
salt
pepper
150 g plain flour

Cook the lentils in the stock for 10 minutes or until tender, then drain.

Heat the oil in a frying pan over a medium heat, saute the onion for a few minutes. Add the grated carrot and sautee for 5 minutes until soft.

Put the cooked lentils, carrot mixture, spices, salt and pepper to a food processor and mix until it’s thick and well combined.

Pour the mixture into a bowl and mix in 3 tablespoons of the flour. Add more flour, a tablespoon at a time, until a thick and manageable consistency. You may not need all of the flour.

Roll into hot dog-like shapes, place on a plate, cover and refrigerate for at least 30 minutes.

Heat oil in a frying pan and add some of the hot dogs. Fry, gently turning often, until golden. Repeat in batches. Serve in a hot dog bun.




Lins Morot Hot Dog
8 st

200 g torkade röda linser sköljda
700 ml vegetabilisk buljong
1 tsk olivolja
1 lök finhackad
2 morötter rivna
1,5 tsk rökt paprika
1 tsk vitlökspulver
salt
peppar
150 g vetemjöl eller glutenfritt mjöl

Koka linserna i buljongen i 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll bort vattnet.

Värm olja i en stekpanna, stek löken i några minuter. Tillsätt de rivna morötterna och stek i 5 minuter tills mjuka.

Lägg de kokta linserna, morotsblandningen, kryddorna, salt och peppar i en matberedare och blanda tills det är tjockt och väl kombinerat.

Häll blandningen i en skål och blanda i 3 matskedar av mjölet. Lägg till mer mjöl, en matsked i taget, tills du har en tjock och hanterbar konsistens. Du kanske inte behöver allt mjöl.

Rulla i varmkorvliknande former, placera på en tallrik, täck och kyl dem i minst 30 minuter.

Värm olja i en stekpanna och lägg i några av korvarna. Stek, sväng dem ofta försiktigt tills gyllene. Upprepa med resterande korvar. Servera i ett bröd.