Som jag sagt förut tycker jag mycket om saltiga pajer och paj är den perfekta maten att ta med på picknick, till stranden...I denna paj har jag spenat och feta med soltorkade tomater. 

As I have said before, I like savoury pies and pie is the perfect food to take to picnics, to the beach... In this pie I have spinach and feta cheese with sun-dried tomatoes.



Spinach and Feta Pie

pie crust
2 dl whole grain flour
1 dl oats
1 dl quark
2 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt

filling
5 spinach cubes, thawed
50 g feta cheese with sun-dried tomatoes 
2 eggs
1 dl cream
1 dl milk
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp salt

Mix all the ingredients for the pie crust to a dough. Press the dough into a springform, 20 cm. Bake the crust at 175 ° C for 10 minutes.  Mix the ingredients for the filling and pour on the pie crust. Bake the pie at 175 ° C for about 25 minutes.



Spenat och Fetapaj

pajbotten
2 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 dl kvarg
2 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt

fyllning
5 spenatkuber, tinade
50 g fetaost med soltorkade tomater
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk salt

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll på pajbotten. Grädda pajen i 175 C i ca 25 minuter.