Wednesday, April 25, 2018

White Chocolate Lemon Cake

Det här är en väldigt god kaka, inte den vackraste, men... Min sjönk in i mitten, men det kan man undvika genom att grädda kakan i en pajform istället för som jag gjorde i en liten brödform. Jag gräddade kakan i ca 25 minuter, för jag gillar den kladdig. Kakan har en kompakt textur, men är saftig och jättegod!

This is a very good cake, not the most beautiful, but ... My sank in the middle, but you can avoid that by baking the cake in a pie pan instead of as I did in a small loaf pan. I baked the cake for about 25 minutes, because I like it sticky. The cake has a compact texture, but is moist and delicious!


Vit Choklad Citronkaka

100 g smör
100 g vit choklad, hackad fint
150 g kvarg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 citron, skal och saft
1 tsk bakpulver

Värm ugnen till 200 C grader. Klä en form, ca 22-24 cm, med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda sedan i chokladen tills den smält. Rör kvarg och socker till en jämn smet. Tillsätt smör-chokladblandningen och blanda. Tillsätt citronsaft och -skal i smeten. Blanda i mjöl och bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.



White Chocolate Lemon Cake

100 g butter
100 g white chocolate, chopped finely
150 g quark
2 dl sugar
2 dl flour
0,5 lemon, juice and zest
1 tsp baking powder

Preheat the oven to 200 degrees C. Line a baking pan, 22-24 cm, with parchment paper. Melt the butter and add the chocolate and stir until it's melted. Stir quark and sugar until smooth. Add the butter-chocolate mixture and mix. Add lemon juice and zest to the batter. Mix in flour, and baking powder. Pour the batter into the baking pan and bake in the oven for 20-25 minutes. Let cool.

No comments:

Post a Comment