I regularly make purée soups and this time I added an apple and mustard, which I have not tried before. It turned out great. The apple gives sweetness to the soup, but nothing that takes over and mustard gives a yummy spiciness to the soup.
Grönsakspurésoppa med Äpple och Senap
400 g broccoli
4 morötter, skalade och skivade
1 äpple, skalat och tärnat
1 buljongtärning
50 g färskost
senap, efter smak
vatten
salt
svartpeppar
Lägg grönsakerna och äpplet med buljongtärning och vatten i en kastrull. Ta så mycket vatten att det täcker grönsakerna. Koka tills grönsakerna är mjuka. Häll bort en del av vattnet och mixa soppan slät. Blanda i färskost, senap och kryddor.
Vegetable Puree Soup with Apple and Mustard
400 g broccoli
4 carrots, peeled and sliced
1 apple, peeled and diced
1 broth cube
50 g cream cheese
mustard, to taste
water
salt
black pepper
5 Comments
Lät spännande kram
ReplyDeleteTack Diana och kram!
DeleteSer fin ut.Jag har gjort (och postat) sellerisoppa med äppel, som var också gott. Vi har nu redan så varmt att jag inte kokar soppor, men nästä vecka är jag i kalla Helsingfors,så kanske då om jag har tillfälle att laga mat.
ReplyDeleteTack Jael! Ha det så roligt i Finland!
DeleteDet låter som en god kombo!
ReplyDelete