Wednesday, March 14, 2018

Night Fermented Rolls

Vill man ha färskt bröd till helgfrukosten rekommenderar jag att baka nattjästa bröd. Väldigt enkelt och arbetsinsatsen är minimal. Degen behöver inte knådas. Jättegoda, så goda att jag bakat dem tre gånger inom en vecka :)

If you want fresh bread for your weekend breakfast, I recommend baking these night fermented rolls. Very easy and the work effort is minimal. The dough does not need to be kneaded. Very good, so good that I baked them three times within a week :)


Nattjästa Semlor (Frallor)
6-8 st

2,5 dl vatten
1,5 tsk torrjäst
1 msk olivolja
0,5 msk dadelsirap
1 tsk salt
ca. 5,5 dl flerkornsmjöl

Blanda ihop alla ingredienser. Degen ska vara ganska lös. Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 200 C grader. Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen i bitar med en kniv. Om man vill kan man vända snittytan i sesamfrön. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter.


Night Fermented Rolls
6-8 rolls

2.5 dl water
1.5 tsp dry yeast
1 tbsp olive oil
0.5 tbsp date syrup
1 tsp salt
approx. 5.5 dl multi-grain flour

Mix all ingredients together. The dough should be quite loose. Cover with clingfilm and put the bowl in the fridge overnight or at least for 8 hours. Heat the oven to 200 degrees C. Put the dough on a floured surface. Do not knead. Divide the dough into pieces with a knife. If desired, you can turn the cut surface in sesame seeds. Place the pieces on a baking sheet lined with baking paper. Bake for 15-20 minutes. 

2 comments: