Saturday, March 3, 2018

Coffee Cake with Raspberry and Cardamom

Kakor med smak av mandel, hallon och kardemumma hör till mina favoriter. Det har en mazarinsmak över sig, vilket jag gillar. Har du någon smakkombination du tycker extra mycket om?

Cakes with a taste of almond, raspberry and cardamom are among my favorites. It has a mazarin flavour, which I like. Do you have any flavour combinations you like?


Kaffekaka med Hallon och Kardemumma

150 g smör, mjukt
1,5 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 tsk mandelessens
0,5 dl fast hallonsylt

Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda i 175 C i ca 30-40 minuter.




Coffee Cake with Raspberry and Cardamom

150 g butter, soft
1.5 dl sugar
2 eggs
3 dl wheat flour
2 tsp baking powder
1.5 tsp cardamom
1 tsp almond essence
0,5 dl raspberry jam

Beat the butter and sugar fluffy. Beat in the eggs one at a time. Mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake at 175 ° C for about 30-40 minutes.


2 comments: