När man gör guldmjölk är det perfekt att ha guldpasta klart i kylskåp. Guldpastan håller ca 2 veckor i kylskåp. Jag brukar smaksätta guldmjölken ytterligare med kanel, kardemumma och kokosolja.  

When making golden milk, it's perfect to have golden paste ready in the fridge. The golden paste lasts about 2 weeks in the fridge. I usually add to the gold milk cinnamon, cardamom and coconut oil.


Guldpasta

1/2 dl mald ingefära
1/2 dl mald gurkmeja
1 tsk svartpeppar
2 dl vatten

Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme samtidigt som du rör om tills du har en tjock pasta. Låt svalna och häll upp i en glasburk med lock och förvara i kylen. Håller i ca 2 veckor i kylskåp. Ta varje dag en dryg tesked och blanda med varm mjölk och kokosolja. Smaksätt eventuellt med kanel, kardemumma eller vaniljpulver. 



Golden Paste

1/2 dl ground ginger
1/2 dl ground turmeric
1 tsp black pepper
2 dl water

Mix all the ingredients in a saucepan and heat on medium heat while stirring until you have a thick paste. Allow to cool and pour into a glass jar with lid and store in the fridge. Keeps for about 2 weeks in the refrigerator. Take a teaspoon every day and mix with warm milk and coconut oil. Flavor possibly with cinnamon, cardamom or vanilla powder.