When making golden milk, it's perfect to have golden paste ready in the fridge. The golden paste lasts about 2 weeks in the fridge. I usually add to the gold milk cinnamon, cardamom and coconut oil.
Guldpasta
1/2 dl mald ingefära
1/2 dl mald gurkmeja
1 tsk svartpeppar
2 dl vatten
Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme samtidigt som du rör om tills du har en tjock pasta. Låt svalna och häll upp i en glasburk med lock och förvara i kylen. Håller i ca 2 veckor i kylskåp. Ta varje dag en dryg tesked och blanda med varm mjölk och kokosolja. Smaksätt eventuellt med kanel, kardemumma eller vaniljpulver.
Golden Paste
1/2 dl ground ginger
1/2 dl ground turmeric
1 tsp black pepper
2 dl water
Mix all the ingredients in a saucepan and heat on medium heat while stirring until you have a thick paste. Allow to cool and pour into a glass jar with lid and store in the fridge. Keeps for about 2 weeks in the refrigerator. Take a teaspoon every day and mix with warm milk and coconut oil. Flavor possibly with cinnamon, cardamom or vanilla powder.
3 Comments
Så fin din guldpasta ser ut. Jag gör pasta av ingefära, gurkmeja, citron och litet honung, och använder det för te.
ReplyDeleteGlömde säga att jag använder färsk gurkmeja och ingefära.
DeleteNär jag gör gurkmeja shot då använder jag färsk, men till denna blev det pulver. Tack för tipset.
Delete