A tasty quiche with taco spices. You may also use ready-mixed taco spice mix. Serve the quiche with salsa, creme fraiche and nachos.
Tacopaj
Pajbotten:
2 dl flerkornsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g smör
0,5 dl mjölk
Fyllning:
2 msk lök, hackad
0,5 röd paprika, tärnad
1 dl vatten
200 g sojafärs
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk paprikapulver
1/4 tsk vitlökspulver
salt, efter smak
Osttäcke:
200 g creme fraiche
1 dl riven ost
salt
svartpeppar
örter
Pajbotten: Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda ner smöret till en smulig massa och tillsätt sedan mjölken. Platta ut degen i en bakform klädd med bakplåtspapper. Förgrädda i 200 C i 10 minuter.
Fyllning: Värm en stekpanna med kokosolja och fräs lök och paprika i några minuter. Tillsätt sojafärs och vatten och låt steka i 5 minuter. Krydda. Häll fyllningen på pajbotten.
Osttäcke: Blanda ihop alla ingredienser och häll på fyllningen. Grädda pajen i 200 C i ca 30 minuter.
Taco Quiche
Pie crust:
2 dl multigrain flour
1 dl oatmeal
1 tsp baking powder
a pinch of salt
50 g butter
0.5 dl milk
Filling:
2 tbsp red onion, chopped
0.5 red bell pepper, diced
1 dl water
200 g soy mince
0,5 tsp cumin
0,5 tsp paprika powder
1/4 tsp garlic powder
salt to taste
salt to taste
Cheese Layer:
200 g creme fraiche
1 dl grated cheese
salt
black pepper
herbs
Pie Crust: Mix the dry ingredients together. Mix in the butter to a crumbly mixture and add the milk. Press the dough in a baking pan lined with baking paper. Bake the crust at 200 ° C for 10 minutes.
Filling: Heat a frying pan with coconut oil and fry onion and peppers for a few minutes. Add the soy mince and water and let simmer for 5 minutes. Season to taste. Pour the filling onto the pie crust.
2 Comments
Smarrigt!
ReplyDeleteTack :)
Delete