Tuesday, December 12, 2017

Zucchini-Cheese Scones

Jag valde att döpa dessa bröd till scones, men de kunde lika bra heta zucchini-ostbröd :) Mycket saftiga scones och de är lika saftiga följande dag. Gott till kvällsmål med en kopp te. 

I chose to name these scones, but they could be named just simply zucchini-cheese bread :) These scones are moist and they are moist the following day as well. These are yummy as a evening snack with a cup of tea.


Zucchini-Ost Scones
4 st

1,5 dl fullkornsmjöl
0,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3/4 dl grovt riven zucchini
0,5 dl riven ost
1 dl kvarg
1,5 msk olja
1 tsk kokosblomsirap

Blanda i en skål mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Tillsätt zucchini, ost, kvarg, olja och sirap. Blanda snabbt till en smidig deg. Platta ut degen med hjälp av mjöl och med en kakform gör fyra scones. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.  Grädda i 200 C i ca 15-20 minuter. 




Zucchini-Cheese Scones
4 pcs

1.5 dl whole grain flour
0.5 dl oatmeal
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
3/4 dl coarsely grated zucchini
0.5 dl grated cheese
1 dl quark
1.5 tbsp oil
1 tsp coconut blossom syrup

Mix in a bowl of flour, oatmeal, baking powder and salt. Add zucchini, cheese, quark, oil and syrup. Mix quickly to a smooth dough. Flatten the dough with flour and with a cookie cutter make four scones. Put them on a baking sheet lined with baking paper. Bake at 200 C for about 15-20 minutes.


2 comments: