Monday, December 25, 2017

Gingerbread Scones

Godmorgon! Vi börjar juldagen med nygräddade pepparkaksscones. Så gott ihop med fikonkompott och färskost. Hoppas du hade en fin julafton med trevligt sällskap och god mat. 

Good morning! We start Christmas Day with freshly baked gingerbread scones. So good together with fig compote and cream cheese. Hope you had a nice Christmas Eve with nice company and good food.




Pepparkaka Scones

2,5 dl mjöl
1 msk socker
3/4 msk bakpulver
0,5 msk pepparkakskrydda
1/8 tsk salt
40 g smör, kallt
1 dl grädde

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda sist i grädden. Platta degen till en rund form och skär degen i fyra bitar. Grädda i 200 C grader ca 20 minuter.



Gingerbread Scones

2.5 dl flour
1 tbsp sugar
3/4 tbsp baking powder
0,5 tbsp gingerbread spice
1/8 tsp salt
40 g butter, cold
1 dl heavy cream

Mix flour, sugar, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and mix until you have a crumbly mixture. Then mix in cream. Flatten the dough into a round and cut the dough into four pieces. Bake at 200 C degrees for about 20 minutes.

No comments:

Post a Comment