Tuesday, December 19, 2017

Ginger Fig Bundt Cake

Vill du baka till jul, men vet inte vad? Då vill jag tipsa dig om denna saftiga kaka med smak av fikon och ingefära. Jag använde köpt fikonkompott, men det går också att använda hemgjord. God blir den i vilket fall som helst. 

Do you want to bake for Christmas, but you don't know what? Well, then I can recommend you this moist cake with taste of figs and ginger. I used a store bought fig compote, but it is also possible to use homemade. Either way the cake will be delicious.


Ingefära Fikonkaka

2 ägg
1,5 dl socker
2 dl fikonkompott
100 g smör, smält
2 dl grädde
4,5 dl vetemjöl
2 tsk mald ingefära
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i fikonkompott och smör. Blanda sedan i mjöl, ingefära, bakpulver och grädde. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 45-50 minuter. 




Ginger Fig Bundt Cake

2 eggs
1.5 dl sugar
2 dl fig compote
100 g butter, melted
2 dl heavy cream
4.5 dl wheat flour
2 tsp ground ginger
2 tsp baking powder

Whisk eggs and sugar until fluffy. Mix in fig compote and butter. Then mix in flour, ginger, baking powder and cream. Pour the batter into a greased and floured baking pan and bake at 175 C for about 45-50 minutes.

4 comments: