Do you want to bake for Christmas, but you don't know what? Well, then I can recommend you this moist cake with taste of figs and ginger. I used a store bought fig compote, but it is also possible to use homemade. Either way the cake will be delicious.
Ingefära Fikonkaka
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl fikonkompott
100 g smör, smält
2 dl grädde
4,5 dl vetemjöl
2 tsk mald ingefära
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i fikonkompott och smör. Blanda sedan i mjöl, ingefära, bakpulver och grädde. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 45-50 minuter.
Ginger Fig Bundt Cake
2 eggs
1.5 dl sugar
2 dl fig compote
100 g butter, melted
2 dl heavy cream
4.5 dl wheat flour
2 tsp ground ginger
2 tsp baking powder
3 Comments
Vilken fin liten kaka:) Säkert saftigt och gott:)
ReplyDeleteOoo vilken fin skapelse!
ReplyDeleteTack snälla!
Delete