Glad första Advent! Jag har bakat kakrutor med smak av jul. Jag toppade kakan med en mycket god frosting av speculoos-smör och mascarpone. Nu är det inte lång tid till jul. 

Happy first Sunday of Advent. I have baked cake squares with taste of Christmas. I topped the cake with a very good frosting made of speculoos butter and mascarpone. 



Kakrutor till Jul

2 ägg
1 1/4 dl socker
100 g smör, smält
0,5 dl dadelsirap
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk nejlika
0,5 tsk ingefära

frosting
110 g mascarpone
50 g speculoos-smör

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i smör och sirap. Ha sedan i de torra ingredienserna och blanda tills slät. Häll smeten i en form (20 cm x 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175 C i ca 25-30 minuter. Låt svalna.  För frostingen, vispa ihop mascarpone och speculoos-smör och bre på kakan. 



Christmas Cake Squares

2 eggs
1 1/4 dl sugar
100 g butter, melted
0.5 dl date syrup
2.5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp clove
0.5 tsp ginger

Frosting
110 g mascarpone
50 g speculoos butter

Beat eggs and sugar fluffy. Mix in butter and syrup. Then add in the dry ingredients and mix until smooth. Pour the batter into a (20 cm x 20 cm) pan lined with parchment paper. Bake the cake at 175 C for about 25-30 minutes. Let cool. For the frosting, whisk together mascarpone and speculoos butter and spread on the cake.