Oh, how good and moist this bread is! Use left-over porridge from breakfast and bake this easy and incredibly good bread.
Havregrynsgrötbröd
2 dl kall havregrynsgröt
1 dl kvarg
1 ägg
0,5 tsk salt
2,5 dl fullkornsmjöl
0,5 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
Blanda gröt, kvarg, ägg och salt i en skål. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda till en slät smet. Lägg smeten i högar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Platta till bröden med mjölade händer. Grädda i 200 C ugn i ca. 15 minuter.
Oatmeal Flatbread
2 dl cold porridge
1 dl quark
1 egg
0.5 tsp salt
2.5 dl whole grain flour
0.5 dl rye flour
2 Comments
Det skulle sitta fint med en sån nu till kaffet! Ha en fin dag!
ReplyDeleteTack detsamma!
Delete