A good chocolate coffee cake that stays moist for several days. I chose a dark mint chocolate in this cake and it became very good and sometimes it is fun to vary with flavored chocolate. I also decorated the cake with more chocolate, hey, you can not have too much chocolate.
Mint Chokladkaffekaka
50 g mörk mint choklad, smält
70 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
en nypa salt
3/4 dl mjölk
40 g mint chokladbitar
Smält chokladen och låt svalna. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa väl. Blanda i mjöl, kakaopulver, bakpulver, salt, mjölk. chokladbitar och smält choklad. Häll smeten i en väl smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 30 minuter.
Mint Chocolate Coffee Cake
50 g dark mint chocolate, melted
70 g butter, soft
1 dl sugar
1 egg
1.5 dl flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp baking powder
a pinch of salt
3/4 dl milk
40 g mint chocolate pieces
7 Comments
Åh så gott!!
ReplyDeleteJag måste också baka nåt med mintchoklad!! Det är så gott till kaffe och som avslut på en middag! Blir till nästa middagsbjudning här! Tack för inspo!
Kram Jenny
Ja, så gott till kaffe. Roligt om jag kan inspirera och jag är tacksam att du tittar in hos mig och lämnar kommentarer. Kram!
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteMums vilken fin kaka:)
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteSå god den låter och ser ut. Jag är svag för mint.
ReplyDeleteTack Hanna! Mint är så gott.
Delete