Jag hade några zucchinin hemma som väntade på att bli tillagda. Det fick bli en soppa med zucchini och potatis. Soppan blev överförväntan god, mycket krämigare än vad jag hade kunnat anat. Det här är en enkel vardagsoppa när den är som bäst.  

I had some zucchinin at home waiting to be used. So I made a soup of zucchini and potatoes. The soup was really good, much creamier than I could have expected. This is a simple daily soup at its best.


Zucchinisoppa

500 g zucchini, skivad
3 små potatisar, tärnade
1 röd lök, delad
0,5 buljongtärning
vatten
100 g färskost, vitlök & örter
salt
svartpeppar

Lägg zucchini, potatis, lök och buljongtärning i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna. Koka tills potatisen är mjuk. Häll bort ev. en del av kokvattnet och mixa soppan slät med en stavmixer. Blanda i färskost och smaksätt med salt och peppar. 



Zucchini Soup

500 g zucchini, sliced
3 small potatoes, diced
1 red onion, divided
0.5 broth cube
water
100 g cream cheese, garlic & herbs
salt
black pepper'

Put zucchini, potato, onion and broth cube in a saucepan. Pour on water to cover the vegetables. Boil until the potato is soft. Pour some of the boiling water away and mix the soup smoothly with a hand mixer. Mix in cream cheese and season with salt and pepper.