Sommarvärmen kom tillbaka igår och idag skall det bli 24 grader varmt. Roligt, om än för några dagar.
Lasagna is a dish that is very popular. Who does not like lasagne? Instead of the usual cheese sauce, I made a sauce of creme fraîche, which was really good. In the tomato sauce I mixed in a lot of carrot and zucchini, so good.
Summer came back yesterday and today it's going to be +24 degrees C. It's nice, even if it's only for a couple of days.
Vegetarisk Lasagne
4-5 portioner
1 röd lök, hackad
2 stora morötter, grovt rivna
20 cm zucchini, grovt riven
700 g tomatsås
salt
svartpeppar
oregano
250 g lätt creme fraiche
100 g färskost, vitlök & örter
1,5 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
lasagneplattor
Stek lök, morot ochh zucchini i en stekpanna i 5 minuter. Tillsätt tomatsås och kryddor och låt sjuda i 5 minuter.
I en skål blanda creme fraiche, färskost, parmesan och kryddor.
Lägg lite tomatsås i botten på en ugnsform och lägg på lasagneplattor och sedan creme fraiche blandningen. Gör så här tre varv. Toppa med riven ost. Grädda lasagnen i 200 C i ca 30 minuter.
Vegetarian Lasagne
4-5 servings
1 red onion, chopped
2 large carrots, roughly grated
20 cm zucchini, roughly grated
700 g tomato sauce
salt
black pepper
oregano
250 g light creme fraiche
100 g cream cheese, garlic & herbs
1.5 dl grated parmesan
salt
black pepper
lasagne sheets
Fry onion, carrot and zucchini in a frying pan for 5 minutes. Add tomato sauce and spices and let simmer for 5 minutes.
4 Comments
Ser så gott ut.Äter väldigt sällan pasta,men din lasagne ser nog så god ut...
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteAtt göra ostsås på crème fraiche är en av de bästa matlagningsuppfnningarna någonsin, så mycket enklare och godare om du frågar oss:)
ReplyDeleteKram på dej
Ja, verkligen! Kram.
Delete