Plättar har alltid varit en stor favorit hos mig och när jag var barn gjorde mamma plättar ofta, säkert varje vecka :) Jag gör plättar nu och då och de är ju alltid så goda att jag borde göra dem oftare. Jag hittade ett nytt recept och ville testa att göra dem, de innehåller mascarpone, vilket gör dem krämiga och mycket goda. 

Pancakes have always been a big favorite of mine and when I was a child, Mom often made pancakes, almost every week :) I make pancakes every now and then and they are always so good that I should also do them more often. I found a new recipe and wanted to try to make them, they contain mascarpone, which makes them creamy and very good.


Mascarpone Pancakes

125 g mascarpone cheese
1 egg
2 tbsp sugar
90 g flour (1.5 dl)
1 tsp baking powder
2-3 tbsp milk
pinch of salt

In a bowl whisk mascarpone, egg and sugar. Mix in the flour, baking powder, milk and salt. 
Heat a large frying pan with coconut oil over medium heat. Add 2 tablespoons of batter and fry on both sides until golden brown.



Mascarpone Pannkakor

125 g mascarponeost
1 ägg
2 msk socker
90 g mjöl (1,5 dl)
1 tsk bakpulver
2-3 msk mjölk
nypa salt

I en skål vispa mascarpone, ägg och socker. Blanda i mjöl, bakpulver, mjölk och salt.

Värm en stor stekpanna med kokosolja. Tillsätt 2 matskedar smet och stek på båda sidor tills det är gyllenbruna.