What a taste sensation! Tea in a coffee cake, what a brilliant idea. I used the tasteful earl grey tea and I recommend using a tea with a lot of flavor. This cake was so amazing and just that it actually tastes tea is the best. Often, flavors can disappear in baked goodies, but not in this one. I'm so glad it turned out so delicious.
Earl Grey Tekaka
75 g smör, mjukt
1 dl socker
2 msk honung
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl vatten + 2 tsk earl grey löste
Börja med att koka upp 3/4 dl vatten och ha i 2 tsk löste.
Vispa smör, socker och honung. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i mjöl, bakpulver och 0,5 dl te. Blanda även i tebladen i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 35 minuter.
Om man vill kan man göra en glasyr av teet som blev över genom att blanda en del av det med florsocker.
Earl Grey Tea Cake
75 g butter, soft
1 dl sugar
2 tbsp honey
2 eggs
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
3/4 dl water + 2 tsp earl grey loose tea
Start by boiling 3/4 dl of water and add in 2 teaspoons of loose tea.
Whisk butter, sugar and honey. Beat in one egg at a time. Mix in flour, baking powder and 0.5 dl tea. Also mix in the tea leaves in the batter. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake the cake at 175 C for about 35 minutes.
3 Comments
Den här sätts upp på min "att baka"-lista! Känner att jag vill experimentera med olika slags teer också. Har du testat smaksatta teeer? Tänker mig lucia-te och chili-te borde kunna ge spännande smaker ifall smaksättningen håller igenom gräddningen.
ReplyDeleteTack :) Smaksatta har jag inte testat. Bara teet har mycket smak i sig borde det funka alternativt att man blandar i mera te.
DeleteDen ser perfekt ut!
ReplyDelete