A fluffy and moist cake with taste of rum! It is so, so good. If you do not want to use rum, you can flavour the cake with lemon or vanilla. This cake is good to eat cold from the fridge too, then it gets a more compact texture.
Romkaka med Färskost
100 g smör
100 g färskost
1,5 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rom essans
Vispa smör, färskost och socker i en skål. Vispa i ett ägg i taget. Slutligen blanda i vetemjöl, bakpulver och essans. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C grader i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna en stund innan du avlägsnar den från formen.
Cream Cheese Rum Bundt Cake
100 g butter
100 g cream cheese
1.5 dl sugar
2 eggs
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
rom essence
Beat butter, cream cheese and sugar in a bowl. Beat in one egg at a time. Finally stir in wheat flour, baking powder and essence. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake the cake at 175 ° C for about 30-35 minutes. Let the cake cool for a while before removing it from the pan.
6 Comments
Hur mycket rom essens har du i ? :)
ReplyDeleteJag använde en halv av denna https://www.amazon.com/Ruf-Rum-Flavor-Essence-pack/dp/B001CLSXS2
DeleteMums, det måste vara gott:)
ReplyDeleteJa, den är så god!
DeleteOoo, den här skulle jag definitivt gilla!
ReplyDeleteJa, den är verkligen god.
Delete