If I have left-over boiled potatoes, I usually do pytt-i-panna, but this time I mashed the potato and mixed in oat milk to make potato mash that I then used for these potato and oat flatbread. They are so good freshly baked with butter and cheese on, mmmm :)
Potatis & Havretunnbröd
2-2,5 dl potatismos
1 ägg
0,5 tsk salt
1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
Blanda alla ingredienser i en skål till en kletig smet. Med mjölade händer forma 5 platta bröd och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda bröden i 225 C i ca 15 minuter.
Potato & Oat Flatbread
2-2.5 dl mashed potatoes
1 egg
0.5 tsp salt
1.5 dl whole grain flour
1 dl oat flakes
2 Comments
Tunnbröd är så gott. Äter sällan potatis,så det blir inte mos kvar, men kanske skulle det fungera också med sötpotatis...
ReplyDeleteJa, med sötpotatis har jag också tänkt att man borde prova :)
Delete