Even though the weather is still quite warm in Amsterdam, I notice that I'm starting to think more of warming foods like stews, that you usually cook during autumn. How about you? Are you still making fresh salads with berries and fruit or have you switched to more autumn food? Today's stew consists of eggplant, tomato and lentils. I chose to season with cinnamon, cayenne pepper and garlic, but I think you can use your favorite spices, in case those I used are not your favourites. Eat the stew as such with a slice of bread or serve it with boiled rice or quinoa.
Aubergine Linsgryta
1 msk olja
1 röd lök, hackad
1 aubergine (ca 350 g), tärnad
2 dl torkade röda linser
1 burk tomatkross
3 dl vatten
0,5 tsk kanel
1/4 tsk cayennepeppar
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
Värm en kastrull med olja och stek löken i någon minut. Tillsätt tärnad aubergine, linser, tomatkross och vatten. Låt sjuda i 20 minuter. Krydda efter smak.
Eggplant Lentil Stew
1 tbsp oil
1 red onion, chopped
1 eggplant (about 350 g), diced
2 dl dried red lentils
1 can of diced tomato
3 dl water
0.5 tsp cinnamon
1/4 tsp cayenne pepper
1/4 tsp garlic powder
salt
4 Comments
Ooo. Det där låter gott. Spännande med kanel i!
ReplyDeleteKanel ger en så god små till grytor.
DeleteAllt med aubergine är så gott,ser jätte gott ut. Här är det fortfarande mycket varmt och fuktigs, så tänker inte ännu om värmande rätter,utom om svalkande ;D
ReplyDeleteTack Jael! Njut du av värme och svalkande maträtter.
Delete