Curry is a spice that is great to use with tofu. The marinade I did contains besides curry also turmeric, cumin and garlic. I baked the tofu in the oven, but you can even fry them in the frying pan if you want.
Curry Tofu
300 g tofu, diced
marinade:
3 tbsp water
2 tbsp soy sauce
0.5 tsp curry powder
0.5 tsp cumin powder
0.5 tsp turmeric powder
1/4 tsp garlic powder
Dice the tofu and place them in the marinade and allow to marinate for 30 minutes. Heat the oven to 175 C. Place the tofu on a parchment paper lined baking sheet.
Bake for 15 minutes and then flip each piece of tofu and bake for an additional 15 minutes.
Curry Tofu
300 g tofu, tärnad
marinad:
3 msk vatten
2 msk sojasås
0,5 tsk currypulver
0,5 tsk spiskumminpulver
0,5 tsk gurkmejapulver
1/4 tsk vitlökspulver
Tärna tofun och lägg dem i marinaden och låt marinera i 30 minuter. Värm ugnen till 175 C. Lägg tofun på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter och vänd sedan på tofubitarna och grädda i ytterligare 15 minuter.
4 Comments
Jag har som sagt bara smakat tofu en gång och då smakade det ingenting. Men jag har förstått att man måste krydda den ordentligt.
ReplyDeleteJa, så är det. Men det finn även smaksatta att köpa.
DeleteVad gott! Det är en konst att få in smak i neutral tofu. Det här med curry lät riktigt gott! Kramar på dig!
ReplyDeleteJa, tofu behöver mycket kryddor :) Kram!
Delete