Dagens recept är en god och smakrik fyllning till t.ex. pita eller tortilla. Dessutom får man i sig en hel del grönsaker, vilket alltid är positivt. Tänk att det redan är första september, tiden går väldigt fort. Vi får hoppas på att få en varm höst, men man vet ju aldrig hur vädret blir. Hur är vädret just nu där du bor?

Today's recipe is a good and tasty filling for example pita or tortilla. In addition, you digest a lot of vegetables, which is always positive. Can you believe, it's already September the 1st, time goes very fast. Let's hope we will have a warm autumn, but you never know how the weather will be. How is the weather right now where you live?


Bean & Vegetable Filling for Pita

filling:
0.5 tbsp coconut oil
1 tbsp red onion, chopped
2 bell peppers, sliced in long slices
8 mushrooms, sliced
3 dl kidney beans

fajita seasoning:
1 tbsp cornstarch
1/2 tsp garlic powder
1/2 tsp cayenne pepper
1/2 tsp cumin powder
1/2 tsp salt
1/4 tsp turmeric powder
1/4 tsp ginger powder
3 tbsp water

Heat the oil in a pan. Add onion and peppers and fry for 5 minutes. Add the mushrooms and kidney beans and fry for another 5 minutes.
Mix the fajita seasoning in a bowl and add water until seasoning is completely dissolved in the water. Add to the pan and cook for 3 more minutes, until most of the water evaporates. Use as filling in pitas or tortillas. 



Bön & Grönsaksfyllning till Pita

fyllning:
0,5 msk kokosolja
1 msk rödlök, hackad
2 paprikor, strimlade
8 champinjoner, skivade
3 dl kidneybönor

fajitakrydda:
3/4 msk majsstärkelse
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk kumminpulver
1/2 tsk salt
1/4 tsk gurkmejapulver
1/4 tsk gingefärapulver
3 msk vatten

Värm oljan i en stekpanna. Stek lök och paprika i 5 minuter. Tillsätt svamp och bönor och stek i ytterligare 5 minuter. 

Blanda fajitakryddorna i en skål och tillsätt vatten tills kryddorna är helt upplösta i vattnet. Häll kryddorna i bön-grönsaksblandningen och stek i 3 minuter tills det mesta av vattnet förångats. Använd som fyllning i pita eller tortilla.