Making your own apple sauce is not difficult and it gets so much better than bought. I chose not to add sugar, because I think the apples themselves are sweet. But if you want a more sweet apple sauce, go ahead and add sugar to taste. If you have your own apple tree, you may want to keep the peel on, you decide what you like. Apple sauce is delicious to add on your oatmeal or yogurt and it's great to use i baked goodies.
Äppelmos
1 kg äpplen
1,5 dl vatten
1 kanelstång
Skala äpplen och ta bort fröhuset och skär dem i små bitar. Lägg äppelbitar, vatten och kanelstång i en kastrull och låt koka tills äppelbitarna är mjuka. Rör om ibland. Ta bort kanelstången och mixa slät med en stavmixer. Förvara i kylskåp i några dagar eller frys ner moset.
Apple Sauce
1 kg apples
1.5 dl water
1 cinnamon stick
Peel the apples and remove the core and cut them into small pieces. Place apple pieces, water and cinnamon stick in a saucepan and boil until the apple pieces are soft. Stir occasionally. Remove the cinnamon stick and mix smoothly with a hand held mixer. Store in the refrigerator for a few days or freeze the sauce.
6 Comments
Äpplemos kokar jag varje höst, men i år har jag inte fått några äpplen ännu. Dåligt äpple-år i år. I värsta fall får jag köpa i butik. Svenska och obesprutade helst.
ReplyDeleteJag skulle helst göra äppelmos på egna äpplen, men tyvärr har jag ingen trädgård och äppelträd :). Ja, gärna obesprutade.
DeleteMums allt man lagar med åpplen är så gott:)
ReplyDeleteJa, du har så rätt!
DeleteJag använder bara äppelmos till julskinkan, men man kanske får ändra på den saken!
ReplyDeleteJa, den är så god till mycket annat :)
Delete