Swiss roll is a classic pastry, a pastry I bake too rarely. This time I filled it with coffee flavour and thought it was very good. Like tiramisu in a roll-shaped form :)
Kaffe Chokladrulltårta
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
fyllning
2 dl vispgrädde
1 påse snabbkaffepulver
1-2 msk florsocker
25 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 225 grader.
Täck en plåt (30 x 38 cm) med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker fluffigt i 5 min. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i em skål. Sikta ner det i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Bred ut smeten jämnt på plåten. Grädda bottnet i 8 min.
Strö socker på ett bakplåtspapper och vänd upp kakan på det. Låt den vila någon minut och dra sedan försiktigt bort papperet. Låt den svalna i några minuter.
Blanda snabbkaffepulver med en liten mängd grädde. Häll i resterande mängd grädde och florsocker och vispa fluffigt.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop kakan från långsidan. Lägg den kallt med skarven nedåt. Skär rulltårtan i bitar vid servering.
Coffee Chocolate Swiss Roll
3 eggs
1.5 dl sugar
0.5 dl potato flour
0.5 dl cocoa
1 tsp baking powder
filling
2 dl whip cream
1 sachet of instant coffee powder
1-2 tbsp of icing sugar
25 g chopped dark chocolate
Set the oven to 225 degrees.
Cover a baking sheet (30 x 38 cm) with baking paper. Beat eggs and sugar fluffy for 5 minutes. Mix potato flour, cocoa and baking powder in a bowl. Sift it into the egg batter and gently stir to combine. Spread the batter evenly on the baking sheet. Bake the cake for 8 minutes.
Sprinkle sugar on a baking paper and turn the cake on it. Let it rest for a minute, then gently pull the paper away. Let it cool for a few minutes.
6 Comments
Oh så gott!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMums, en av mina favoriter då jag var liten,vi hade rulltårta ofta hemma.
ReplyDeleteDet hade vi också :)
DeleteJa både rulltårta och sockerkaka är bara så fantastiskt gott och nästan lite underskattat - sorgligt nog.
ReplyDeleteKram på dej
Ja, visst är det så. Kram!
Delete