Jag köpte tiramisu glass från affären för att använda den som glass mellan chokladcookies. Jag valde att göra cookies med smak av både kaffe och choklad. Perfekt med kaffesmak på både glassen och kexen. Mycket gott!

I bought Tiramisu ice cream from the store to use it as ice cream between chocolate cookies. I chose to make cookies with the taste of both coffee and chocolate. Perfect with coffee flavors both in the ice cream and the cookies. Very good!


Kaffe Choklad Cookies
8 st 

50 g smör, mjukt
1 dl socker
50 g mörk choklad med hasselnötter, smält
1 litet ägg
1 1/4 dl mjöl
1 msk kakao
0,5 msk kaffepulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i den smälta chokladen och ägget. Rör ner resterande ingredienser. Med en sked gör 8 st kex och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem en aning. Grädda kexen i 175 C i ca 12-15 minuter. Låt svalna.  Fyll kexen med glass, t.ex. tiramisu.


Coffee Chocolate Cookies
8 pcs

50 g butter, soft
1 dl sugar
50 g dark chocolate with hazelnuts, melted
1 small egg
1 1/4 dl flour
1 tbsp of cocoa
0.5 coffee powder
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt

Stir together butter and sugar. Then mix in the melted chocolate and egg. Stir in the remaining ingredients. With a spoon, make 8 cookies and place them on a baking sheet lined with baking paper. Flatten them slightly. Bake the cookies at 175 ° C for about 12-15 minutes. Let cool. Fill the cookies with ice cream, eg. tiramisu.