When the freezer is empty of Finnish rye bread, I prefer to bake my own bread and rolls. It's not hard to bake bread and I think it's fun to experiment with different ingredients. This time I added spinach and they were both beautiful and delicious. You do not taste the spinach, but it adds useful nutrients.
Spenatsemlor
12 st små
2,5 dl vatten
1 påse (7 g) torrjäst
1 msk dadelsirap
3/4 tsk salt
4 kuber fryst spenat, tinad och vätska pressad ur
ca 2,5-3 dl fullkornsmjöl
1,5 dl havregryn
1 dl rågmjöl
2 msk olja
Värm vatten till 42 C och blanda i torrjäst, sirap och salt. Blanda sedan i resterande ingredienser tills du har en smidig deg som släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i 40 minuter. Forma degen till bollar och låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda bröden i 200 C i 10-12 minuter.
Spinach Rolls
12 pcs small
2.5 dl water
1 bag (7 g) dry yeast
1 tbsp of date syrup
3/4 tsp salt
4 cubes frozen spinach, thawed and liquid pressed out
about 2.5-3 dl whole grain flour
1.5 dl oats
1 dl rye flour
0 Comments