I have always enjoyed soup and I like both smooth soups and soups with pieces in them. In purée soups you get unnoticed a lot of vegetables, which is good if you have a hard time getting in them greens. The soup gets perfected when you serve it with bread. Something that also goes well with smooth soups is fried halloumi, cottage cheese or boiled eggs.
Grön Purésoppa
3 morötter, skalade och skivade
1 sötpotatis, skalad och tärnad
1 broccolihuvud
200 g blandade grönsaker (lök, purjo, paprika, morot, zucchini)
vatten
buljongtärning
smaksatt färskost eller kokosmjölk
salt
peppar
Koka grönsakerna mjuka i vatten tillsammans med en buljongtärning. Häll bort en del av kokvattnet och mixa sedan soppan slät med en handmixer. Tillsätt smaksatt färskost eller kokosmjölk. Smaka av och krydda efter behov.
Green Puree Soup
3 carrots, peeled and sliced
1 sweet potatoes, peeled and diced
1 broccoli head
200 g mixed vegetables (onion, leek, bell peppers, carrot, zucchini)
water
stock cube
1 dl flavored cream cheese or coconut milk
salt
3 Comments
Vilken mumsig soppa!
ReplyDeleteJag är inte precis en soppamänniskä;D men då när det är kallt smakar det nog gott. Mums, soppan låter so gott:)
ReplyDeleteTack Jael! Soppa är verkligen gott då det är kallt.
Delete