Jag har alltid tyckt om soppa och gillar både släta soppor och soppor med bitar i. I purésoppor får man i sig obemärkt en hel del grönsaker, vilket är bra i fall man annars har svårt att få i sig grönt. Soppan blir fulländad när man serverar den med bröd. Något som också passar till släta soppor är stekt halloumi, grynost eller kokt ägg. 

I have always enjoyed soup and I like both smooth soups and soups with pieces in them. In purée soups you get unnoticed a lot of vegetables, which is good if you have a hard time getting in them greens. The soup gets perfected when you serve it with bread. Something that also goes well with smooth soups is fried halloumi, cottage cheese or boiled eggs.


Grön Purésoppa

3 morötter, skalade och skivade
1 sötpotatis, skalad och tärnad
1 broccolihuvud
200 g blandade grönsaker (lök, purjo, paprika, morot, zucchini)
vatten
buljongtärning
smaksatt färskost eller kokosmjölk
salt 
peppar

Koka grönsakerna mjuka i vatten tillsammans med en buljongtärning. Häll bort en del av kokvattnet och mixa sedan soppan slät med en handmixer. Tillsätt smaksatt färskost eller kokosmjölk. Smaka av och krydda efter behov.



Green Puree Soup

3 carrots, peeled and sliced
1 sweet potatoes, peeled and diced
1 broccoli head
200 g mixed vegetables (onion, leek, bell peppers, carrot, zucchini)
water
stock cube
1 dl flavored cream cheese or coconut milk
salt
pepper

Boil the vegetables soft in water together with a stock cube. Pour some of the boiling water in the sink and then mix the soup smoothly with a hand mixer. Add flavored cream cheese or coconut milk. Taste the soup and season as needed.